What are you looking for?
Scroll to top
Sign up to get the latest
news and updates
Join over 3,000 members to get weekly updates and special deals only available via email.
[mc4wp_form id="1908"]
no, thanks

Contenvormen

Back

Er zijn diverse contentvormen die kunnen worden ingezet om traffic te generen richting een website. In dit artikel worden 5 vormen besproken.

Video

Een video combineert tekst, beeld en geluid. Ons brein vindt dat de fijnste manier om informatie op te nemen. Video is daarnaast heel geschikt voor het delen van bijvoorbeeld ‘how-to’s en demonstraties. Een video zou niet langer mogen duren dan 30 seconden en eigenlijk vanaf de eerste seconden gelijk pakkend moeten zijn. TikTok heeft zelfs nog kortere video’s waardoor het nog belangrijker wordt om je verhaal zo kort mogelijk te vertellen. Met een video kun je bijvoorbeeld een korte uitleg geven wat je doet en wie je bent, daarbij kun je vervolgens linken naar je website voor meer informatie of een actiecode (Jonge, 2020).

IMG_1915-3
pexels-rodnae-productions-7948011
Infographic

Een infographic is ideaal voor het visueel presenteren van data. Het geeft snel helderheid en overzicht met behulp van tekeningen, grafieken en tabellen. Op een schematische manier geeft het de onderlinge relaties van de data weer. Met een infographic volg je eenvoudig de stappen in een proces of tijdlijn. Daarbij kun je in een infographic veel informatie kwijt over hoe je als bedrijf bent en wat jou werkwijze of stappen zijn. Deze kun je vervolgens linken aan een blog artikel waarbij je meer informatie geeft (Jonge, 2020).

Podcast

Een podcast is een heel geschikt medium om op een ontspannen manier dieper op een onderwerp in te gaan. Vaak bestaat de podcast uit een interview of een gesprek tussen meerdere personen. En dat vindt ons brein weer leuk: we luisteren graag naar echte conversaties. In een podcast kun je tevens verwijzen naar je website bijvoorbeeld door een actie code of te benoemen dat meer informatie gevonden kan worden op de website (Jonge, 2020).

pexels-harry-cunningham-harrydigital-7383471
Social
Social Media

Social media is misschien wel de bekendste vorm van contentvorm. Dit is een ideale plek omdat je interactie kunt hebben met klanten en potentiële klanten. Daarbij kun je veel informatie kwijt en diverse producten of diensten promoten. Zo genereer je meer traffic richting jouw website (Jonge, 2020).

Blog

En dan als laatst iets waar je nu ook naar kijkt een blog. Een blog verschilt enorm van een artikel vooral in schrijfstijl. De vaste indeling ‘inleiding-tekst-conclusie’ wordt iets losser gehanteerd. In een blog wordt namelijk vaak een advies of mening gegeven. Ook kan een blog lijstjes, tips of checklists bevatten die gebruikers snel en handig overzicht geven van het onderwerp. Deze kunnen lezers vervolgens ook delen onder hun vrienden waardoor de traffic richting jouw website stijgt (Jonge, 2020).

pexels-pixabay-262508
Bronnenlijst

Jonge, R. d. (2020, augustus 3). 9 contentvormen voor je online academy. Opgehaald van Hubper: https://hubper.co/nl/blog/9-contentvormen-voor-je-online-leeromgeving

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy